Specialisaties

Diabetes Mellitus (suikerziekte)

 

Elke podotherapeut is gespecialiseerd in onderzoek en behandeling van een diabetische voet. In de opleiding voor Podotherapeut wordt leerstof rond diabetes mellitus uitgebreid gedoceerd. T.g.v. diabetes kunnen complicaties ontstaan aan nieren, ogen en voeten. Het gevoel in de voeten kan verminderen. De bloedsomloop kan slechter worden. Het geven van specifieke voorlichting is onderdeel van de werkzaamheden van de podotherapeut omtrent diabetes.

Reuma

Verder is elke podotherapeut geschoold in de behandeling van de reumatische voet. Er zijn verschillende vormen van reuma bekend. Door reuma kunnen voeten (behoorlijk) deformeren (=van vorm veranderen). De podotherapeut kan hier wat mee. In ernstige gevallen, waarbij een voet niet meer in confectieschoeisel past, werken wij samen met de orthopedisch schoenmaker.

Ook is de podotherapeut bekend met neurologische aandoeningen. Deze kunnen zeer divers van aard zijn en de podotherapeut kan helpen bij bepaalde problemen. Preventie en adviezen zullen ook zeker nuttig zijn in dit verband.

Sport

Voor sporten en sportblessures kunt u bij de podotherapeut terecht. Op dit vakgebied is een goede diagnostisering ook erg belangrijk om met een goede behandeling te starten. Wist u dat een stand van een voorvoet alles te maken kan hebben bij knieklachten? Ook sporters zijn bij ons aan het goede adres.

Door veel en/of intensief sporten, kan er een disbalans ontstaan tussen de belasting (het sporten) en de belastbaarheid (datgene wat het lichaam aan kan). 

Kindervoet

De podotherapeut is een specialist in kindervoeten. In de verschillende fases van de groei komen wel eens problemen voor. De podotherapeut weet hier veel van. 

 

De kennis van onze podotherapeuten is groot. Er is een jarenlange ervaring, brede interesse in het menselijk lichaam, er zijn vele overleggen geweest met verschillende disciplines, waar je natuurlijk enorm veel van leert. Daarnaast is er ook een grote betrokkenheid bij de patiënten.
Er zijn nascholingen gevolgd: o.a. in dermatologie, neuromusculaire problemen, diabetische voet, wond behandelingen bij diabete smellitus, bekkenscheefstand, neuropatische voet, kindervoet, sportblessures, sportspodiatry, evidence based practice, enz.

Podotherapie Joesten

Raadhuisstraat 16
9411 NB Beilen

Tel: 0593 523 988
E-mail: info@podotherapiejoesten.nl

KvK nr: 70516286
Adres
Podotherapie Joesten
Raadhuisstraat 16
9411 NB Beilen
Bel: 0593 523 988
 
Locatie
TOP