Aandoeningen die wij behandelen

Er zijn vele verschillende aandoeningen die wij kunnen behandelen, hieronder staan de grote groepen vermeld.

Nagel problemen:

Voor nagelproblemen kunt u bij de podotherapeut terecht. Ingegroeide teennagels en afwijkende nagelgroei worden behandeld. Evt met behulp van nagelbeugels.  Zo nodig verwijzen wij u na behandeling door naar een pedicure.

Teenklachten:

De podotherapeut behandelt teenafwijkingen, zoals hamertenen, klauwtenen, overliggende tenen, maar ook drukplekken (likdoorns)aan de tenen of wondjes.

Voorvoetklachten:

Voorvoetklachten kunnen van diverse aard zijn. Enkele voorbeelden: Er kan sprake zijn van een overdruk onder de voorvoeten. Hierdoor kunnen eelt, likdoorns en/of pijn ontstaan. In specifiekere gevallen, zoals bij circulatiestoornissen of gevoelsstoornissen kunnen hierdoor zelfs open wonden ontstaan. Andere voorvoetklachten zijn bijvoorbeeld: overbelastingen, ontstekingen, en zenuwbeknellingen.

Middenvoetsklachten:

Voorbeelden hiervan kunnen aanhechtingsproblemen van voetspieren en/of onderbeenspieren zijn. Een andere mogelijkheid is artrose. En zo zijn er nog heel wat aandoeningen op te noemen.

Hielklachten:

Een bekend probleem onder de hiel is een zogenaamd “hielspoor”. Veelal is er sprake van een ontsteking van een  peesplaat onder de voet. Andere hielklachten zijn bijvoorbeeld:  botuitsteeksels, slijmbeursontstekingen of  zenuwproblemen.
Er zijn veel soorten hielklachten bekend.

Enkelklachten:

Enkelklachten kunnen ontstaan door scheefstanden in voeten. Er kan sprake zijn van overbelasting, artrose,  vaak zwikken, etc.

Knieklachten:

Knieklachten kunnen ook ontstaan door een scheefstand in voeten. Er kan sprake zijn van overbelasting, artrose,  beenlengteverschil, etc.

Door een niet-gecorrigeerde scheefstand in voeten kunnen knieklachten blijven bestaan. Dit komt doordat een scheefstand van voeten een keten van reacties in het lichaam teweeg brengt.

Heupklachten:

Een bekend heupprobleem is een slijmbeursontsteking. Daarnaast zijn nog vele heupklachten op de noemen. Heupklachten kunnen (mede) ontstaan door een scheefstand in de voeten of een beenlengteverschil.

Rugklachten:

Rugklachten komen veel voor. Zij kunnen (mede) ontstaan door een scheefstand of instabiliteit in de voeten, of door een beenlengteverschil.

Podotherapie Joesten

Raadhuisstraat 16
9411 NB Beilen

Tel: 0593 523 988
E-mail: info@podotherapiejoesten.nl

KvK nr: 70516286
Adres
Podotherapie Joesten
Raadhuisstraat 16
9411 NB Beilen
Bel: 0593 523 988
 
Locatie
TOP